Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πρόσφεραν ιταλική παρμεζάνα σε ελληνική τουριστική έκθεση !

"Επεισόδιο" από εκπροσώπους της Κρήτης, που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της Έκθεσης και διαπίστωσαν ότι οι διοργανωτές πρόσφεραν στους επισκέπτες ...ιταλικό τυρί !


Δεν πίστευαν στα...μάτια τους η βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κρήτης- αρμόδια για τον πρωτογενή τομέα- Θεανώ Βρέντζου, φτάνοντας, την Παρασκευή, στις εγκαταστάσεις της 43ης έκθεσης XENIA που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
Όπως διαπίστωσαν , με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, που να σημειωθεί  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του ΕΟΤ, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ...ιταλική παρμεζάνα.
Το γεγονός, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δύο κυριών, που δεν έκρυψαν την ενόχληση τους και έσπευσαν να επισημάνουν στους διοργανωτές την μεγάλη αντίφαση της κίνησης αυτής, την στιγμή που ειδικά οι τοπικοί παράγοντες προσπαθούν με κάθε τρόπο και ευκαιρία να καταδείξουν την καλή ποιότητα των τοπικών αγροτικών και γαλακτοκομικών προϊόντων και την ανάγκη περεταίρω προώθησης τους , τόσο στην αγορά της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό...
Χαιρετισμός Γερουλάνου
Μέσα στο κλίμα αυτό , στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος επεσήμανε ότι πλέον , σε διακομματική βάση μπαίνουν τα θεμέλια για την στρατηγική των επόμενων 10 ετών στον τουρισμό .
Ειδικότερα ο Υπουργός τόνισε :
"Σε μερικές μέρες θα καταρρίψουμε όλα τα ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων στον τουρισμό στην χώρα μας.
Την ώρα της κρίσης ο τουρισμός έκανε το βήμα που έπρεπε για να εδραιωθεί στην Ελλάδα ως ο πρωταθλητής της ανάπτυξης. Αυτό δεν ήταν το έργο ενός Υπουργού ή ενός Υπουργείου.
Ήταν το έργο μιας ολόκληρης κοινωνίας που δούλεψε εντατικά, συλλογικά και με κοινούς στόχους.
Από αυτή την άποψη ο τουρισμός δεν είναι απλά ο πρωταθλητής ανάπτυξης αλλά και πρότυπο.
Αυτό λέω όπου βρεθώ. Ελάτε να δείτε πως το κάνουμε εδώ και κάντε το ίδιο. Πως ήρθαμε μαζί όλα τα υπουργεία που εμπλέκονται.
Όλοι οι φορείς του ιδιωτικού τομέα. Όλοι οι άνθρωποι που νοιάζονται.
Πως βάλαμε στόχους, πως εμπνεύσαμε συλλογικότητα και πως φτάσαμε ως εδώ.
Και όχι μόνο αυτό. Τώρα κάνουμε ένα ακόμα βήμα.
Θέτουμε τις βάσεις για την στρατηγική των επόμενων 10 ετών και το κάνουμε διακομματικά. Στηριζόμενοι στις προτεραιότητες του κόσμου του τουρισμού και των υπαλλήλων.
Σχεδιάζουμε τα επόμενα 10 χρόνια στηριζόμενοι πάνω στην μέχρι σήμερα κυβερνητική πολιτική.Με φιλοδοξία, στόχους:
Να εντάξουμε την Ελλάδα στους πρώτους προορισμούς παγκοσμίως.
Να αυξήσουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό σε 1.000.000 και
Να φτάσουμε την ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του τουρισμού σε πενήντα δις ευρώ.
Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.
Πριν φτάσουμε όμως εκεί έχουμε μια δύσκολη χρονιά μπροστά μας, με ολόκληρο τον κόσμο να ξοδεύει λιγότερα στον τουρισμό.
Θα συνεχίσουμε την πορεία μας, αλλά θέλει νέους στόχους.
Ακόμη καλύτερη αντιστοιχία ποιότητας τιμής και εδώ τέτοιες εκθέσεις μπορεί να είναι πολύ σημαντικές αλλά και περισσότερους Έλληνες εργαζόμενους στα ελληνικά ξενοδοχεία.
Αν πετύχουμε αυτά και συνεχίσουμε να δουλεύουμε συλλογικά θα συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία και την πορεία προς τους στόχους μας"

πηγη  http://www.cretalive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου