Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η τεχνολογία «μπάινει» στην Πρέμιερ Λιγκ!

Ο γενικός Γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας, Άλεξ Χορν, τόνισε ότι είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιηθεί τεχνολογία στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ, προκειμένου να διαπιστώνεται αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή σε αμφισβητούμενες φάσεις.
Αρκετές φορές ο διαιτητής ή οι επόπτες δεν είναι σε θέση να κρίνουν αν η μπάλα έχει όντως περάσει τη γραμμή της εστίας, σε φάσεις οριακές. Σε αυτό ακριβώς το σημείο οι άνθρωποι της FA θέλουν να παρέμβουν, δίνοντας... τεχνολογική χείρα βοηθείας στους διαιτητές! Ο Χορν πιστεύει ότι οι τρέχουσες δοκιμές των συστημάτων μπορούν να ολοκληρωθούν και από τη στιγμή που η FIFA δώσει την άδειά της, θα χρησιμοποιηθούν από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2012-13.

«Είναι πιθανόν να δούμε τεχνολογία για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή στην Πρέμιερ Λιγκ από το 2012-13. Είναι εύκολο να κάνεις λάθη και έχουμε δει παραδείγματα όπου ο διαιτητής και ο βοηθός του δεν μπορούν να δουν αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι. Πρέπει να τους στηρίξουμε στην λήψη αποφάσεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο προπονητής της Λίβερπουλ, Κένι Νταλγκλίς: «Νομίζω πως οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει την λήψη μιας πρέπουσας απόφασης θα γίνει αποδεκτό με τον καλύτερο τρόπο», ενώ χαρακτήρισε την τεχνολογία βίντεο «πολύ σημαντική».

Αυτή τη στιγμή η FIFA εξετάζει εννιά συστήματα και η τελική της απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον επόμενο Ιούλιο. Ο Χορν παραδέχτηκε ωστόσο ότι ίσως η πλήρης εφαρμογή του συστήματος ενδέχεται να καθυστερήσει: «Δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσο υπάρχει αρκετός χρόνος για την τεχνολογία να αγοραστεί, να πληρωθεί και να τοποθετηθεί σε κάποιο πρωτάθλημα ή διοργάνωση για την επόμενη χρονιά».
Μάλιστα, ένα από τα συστήματα, το «Goalminder», αναμένεται να τεσταριστεί μπροστά στους ανθρώπους της FIFA σε σημερινό ματς της League One, στην έδρα της Ρόσντεϊλ!

πηγη  http://www.gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου