Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη για τον προϋπολογισμό

Τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί, τόσο το θέμα του προϋπολογισμού, όσο και οι καθυστερήσεις που έχει εντοπίσει ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό έργο ανακοίνωσε για την Πέμπτη ο Λουκάς Παπαδήμος, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του protothema.gr, που ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός  από τις Βρυξέλλες έδωσε εντολή στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Σταυρόπουλο, να ζητήσει από τους υπουργούς τις προτεραιότητές τους και ποια θέματα είναι ώριμα για να εισαχθούν προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο. Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ

Την ίδια ώρα σήμερα  ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για τις συναντήσεις  που είχε τις προηγούμενες ημέρες στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και τη Φρανκφούρτη, ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.

Με τον κ. Παπανδρέου συναντήθηκαν στις 3 το μεσημέρι και η συνομιλία τους διήρκησε μιάμιση ώρα περίπου. Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και εν όψει της επίσκεψής του στις Βρυξέλες, όπου θα έχει επαφές με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χερμαν βαν Ρομπάι, την Πέμπτη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφυγε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Ο κ. Παπανδρέου την Παρασκευή στις 11 το πρωί θα μιλήσει στην έναρξη του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ την ίδια ημέρα θα μεταβεί στο Κίελο της Γερμανίας όπου στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στο συνέδριο των Πρασίνων της Γερμανίας.

Ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος αργότερα, στις έξι το απόγευμα συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς σήμερα το πρωί απέστειλε επιστολή προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και το Εurogroup και θεωρείται βέβαιο ότι στην συνάντηση συζητήθηκε τόσο το θέμα της επιστολής, όσο και οι συνεννοήσεις που προηγήθηκαν στο παρασκήνιο για να γίνει αποδεκτή από τους παραλήπτες.

Ο κ. Παπαδήμος επίσης ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για τις επαφές που είχε τις δύο προηγούμενες ημέρες με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

πηγη http://www.protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου